Voor elke toepassing op iedere breedbandschuurmachine hebben wij de juiste schuurband. 

 

Schuurband bandschuurmachineB&M Techniek levert een grote verscheidenheid aan schuurbanden voor de breedbandschuurmachine, welke schuurband u nodig heeft hangt af van de toepassing (houtsoort) en van de machine.

In de schuurbanden voor breedbandschuurmachines onderscheiden we twee hoofdgroepen namelijk linnen schuurbanden en schuurbanden met papier backing.


Schuurbanden met linnen rug

Voor de zachte harsrijke houtsoorten (naaldhout) hebben we de CS 311 Y ACT. Dit type schuurband wordt ook toegepast bij sommige harde (vettige) houtsoorten zoals teak.

De CS 311 Y ACT schuurband is voorzien van een antistatische schuurband met opengestrooide schuurkorrel en ACT coating. Deze afkorting staat voor Advanced Coating Technology en zorgt ervoor dat de schuurband niet vroegtijdig dichtslibt. De CS 311 Y ACT is verkrijgbaar voor iedere denkbare breedbanschuurmachine.

Voor de harde houtsoorten zoals eiken, beuken en robinia hebben we de CS 308 Y. Dit is een schuurband met een dichtgestrooide schuurkorrel en wordt veel toegepast in de meubelindustrie.

Over het algemeen kan men stellen dat men voor zware schuurtoepassingen (grove schuurkorrel) meestal kiest voor schuurbanden met een linnen/polyester rug dit in verband met de hogere scheurbestendigheid.


Papieren schuurbanden

Voor de lichtere toepassingen kan men schuurbanden met een papieren rug gebruiken. Het meest gebruikte type bij voor de zachte (naald)houtsoorten is de PS 29 F ACT deze band is ook voorzien van de speciale antistatische coating welke het dichtslibben voorkomt.

Voor lichte schuurtoepassingen (fijnere korrelgrofte) van harde houtsoorten kan men de PS 22 F ACT gebruiken deze schuurband is ook antistatisch en heeft een dichtgestrooide schuurkorrel.  

 

VOOR MEER INFORMATIE EN EEN TYPE OVERZICHT VAN DE SCHUURBANDEN VOOR BREEDBANDSCHUURMACHINES KLIK HIER